Crispy kabeljauw met kleurige rijst en komkommerdip

Een feest op je bord.

845 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng het water met de kippenbouillontablet aan de kook. Maak ondertussen de ui schoon en snipper. Verhit de helft van de olie in de hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de rijst toe en fruit 1 min. mee. Voeg de hete bouillon toe. Kook de rijst op laag vuur met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de worteltjes toe. Laat de dowerwten uitlekken en voeg de laatste 3 min. toe. Roer af en toe.

  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwhaasjes op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

  3. Was de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe met de dille-mieriksworteldressing in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd de peterselie fijn.

  4. Roer de peterselie door de rijst en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer samen met de kabeljauw en komkommerdip.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Crispy kabeljauw met kleurige rijst en komkommerdip

Een feest op je bord.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig