Lauwwarme noedelsalade met Japanse kip
Pittig gekruide kip in een salade met sojabonen en paksoi.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 135 g udon-noedels
- 210 g kipdijfilet
- 1 tl shichimi togarashi (specerijenmelange)
- 1 el (arachide)olie
- 400 g Japanse wokgroente
- 1 el mirin
- 1 el sesamolie
Advertentie
Bereiden
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water. Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes. Bestrooi met de shichimi togarashi en eventueel zout.
- Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de kip 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Voeg de wokgroente toe en bak nog 2 min. mee. Meng de noedels met de kip, wokgroente, mirin en sesamolie. Verdeel de noedelsalade over de kommen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 620 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 1.000 mg
- vezels 6 g
Pittigheid
Ook te zien in
Lauwwarme noedelsalade met Japanse kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lauwwarme noedelsalade met Japanse kip
- 135 g udon-noedels
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water.
- 210 g kipdijfilet
- 1 tl shichimi togarashi
Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes. Bestrooi met de shichimi togarashi en eventueel zout.
- 1 el (arachide)olie
- 400 g Japanse wokgroente
Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de kip 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Voeg de wokgroente toe en bak nog 2 min. mee.
- 1 el mirin
- 1 el sesamolie
Meng de noedels met de kip, wokgroente, mirin en sesamolie. Verdeel de noedelsalade over de kommen.