Laab
Dé nieuwe foodtrend in Londen: een salade uit Laos op basis van groenten, verse kruiden en rijst.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 stengels koelverse sereh citroengras
- 4 cm verse gember
- 100 g sjalotten
- 320 g kipdijfilet
- 1 el (arachide)olie
- ½ tl chilivlokken
- 1 el vissaus
- 400 g bloemkoolrijst
- 1 limoen
- ½ bosje salade-ui
- 15 g verse koriander
- 15 g verse munt
- ½ krop kropsla
- 4 mini komkommers
- 1 bos radijs
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van het citroengras en snijd de stengels zo fijn mogelijk. Schil en rasp de gember. Snijd de sjalot in parten. Doe het citroengras, de gember, sjalot en kipdijfilet in de keukenmachine en maal tot gehakt.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak het mengsel 5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen. Voeg de chilivlokken, vissaus en bloemkoolrijst toe en bak de laab nog 5 min. Breng op smaak met limoensap en zout.
- Snijd ondertussen de salade-ui in flinterdunne schuine ringen en snijd de koriander en munt grof. Haal de blaadjes sla van de krop. Snijd de komkomkommer in plakken en de radijs in parten. Serveer de sla, laab, knapperige groente en kruiden in een mooie bowl. Gebruik de slablaadjes om de laab te eten. Lekker met extra limoensap.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 210 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 480 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Laab
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Laab
- 2 stengels koelverse sereh citroengras
- 4 cm verse gember
- 100 g sjalotten
Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van het citroengras en snijd de stengel zo fijn mogelijk. Schil en rasp de gember. Snijd de sjalot in parten.
- 320 g kipdijfilet
Doe het citroengras, de gember, sjalot en kipdijfilet in de keukenmachine en maal tot gehakt.
- 1 el (arachide)olie
Verhit de olie in een hapjespan en bak het mengsel 5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen.
- ½ tl chilivlokken
- 1 el vissaus
- 400 g bloemkoolrijst
- 1 limoen
Voeg de chilivlokken, vissaus en bloemkoolrijst toe en bak de laab nog 5 min. Breng op smaak met limoensap en zout.
- ½ bosje salade-ui
- 15 g verse koriander
- 15 g verse munt
- ½ krop kropsla
Snijd ondertussen de salade-ui in flinterdunne schuine ringen en snijd de koriander en munt grof. Haal de blaadjes sla van de krop.
- 4 mini komkommers
- 1 bos radijs
Snijd de komkomkommer in plakken en de radijs in parten.
Serveer de sla, laab, knapperige groente en kruiden in een mooie bowl. Gebruik de slablaadjes om de laab te eten. Lekker met extra limoensap.