Catalaanse worstspiesen met citroenmayonaise
Hoe maak je barbecuespiesen nog lekkerder? Met ontbijtspek en salie!

Advertentie
Ingrediënten
- 2 eidooiers
- 1 tl dijonmosterd
- 150 ml (zonnebloem)olie
- 1 citroen (schoongeboend)
- 2 el kappertjes
- 1 el verse platte peterselie
- 1 zoete ui
- 12 plakken gerookt ontbijtspek
- 36 blaadjes verse salieblaadjes
- 12 Catalaanse worstjes (schaal 6 stuks)
Keukenspullen
- barbecue
- 4 barbecuespiesen
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan. Doe ondertussen de eidooiers met de mosterd in een kom. Schenk er al kloppend met een garde druppelsgewijs de olie bij. Klop tot alle olie is opgenomen en je een romige, gladde mayonaise hebt.
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de kappertjes en peterselie fijn. Voeg samen met het citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen) toe aan de mayonaise. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout. Voeg eventueel naar smaak extra citroensap toe.
- Schil de ui en snijd in 2 parten per persoon. Leg op elke plak ontbijtspek 3 kleine salieblaadjes en wikkel er een worstje in. Rijg aan elke spies om en om 3 worstjes en 2 uiparten.
- Gril de worstspiesen op de barbecue in ca.15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer met de citroen-kappertjesmayonaise.
variatietip:
Heb je geen verse salie, dan kun je deze ook weglaten of vervangen door gedroogde salie.
variatietip:
Je kunt de zoete ui eventueel vervangen door gewone ui.
combinatietip:
Lekker met gegrilde snoeppaprika’s.
Tip:
Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Wegwerpbarbecue worstspiesen van Jord Althuizen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 845 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 76 g
waarvan verzadigd 19 g - natrium 1.320 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Catalaanse worstspiesen met citroenmayonaise
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Catalaanse worstspiesen met citroenmayonaise
Steek de barbecue aan.
- 2 eidooiers
- 1 tl dijonmosterd
- 150 ml (zonnebloem)olie
Doe ondertussen de eidooiers met de mosterd in een kom. Schenk er al kloppend met een garde druppelsgewijs de olie bij.
Klop tot alle olie is opgenomen en je een romige, gladde mayonaise hebt.
- 1 citroen
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
- 2 el kappertjes
- 1 el verse platte peterselie
Snijd de kappertjes en peterselie fijn. Voeg samen met het citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen) toe aan de mayonaise.
Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout. Voeg eventueel naar smaak extra citroensap toe.
- 1 zoete ui
Schil de ui en snijd in 2 parten per persoon.
- 12 plakken gerookt ontbijtspek
- 36 blaadjes verse salieblaadjes
- 12 Catalaanse worstjes
Leg op elke plak ontbijtspek 3 kleine salieblaadjes en wikkel er een worstje in. Rijg aan elke spies om en om 3 worstjes en 2 uiparten.
Gril de worstspiesen op de barbecue in ca.15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Serveer met de citroen-kappertjesmayonaise.
variatietip:
Heb je geen verse salie, dan kun je deze ook weglaten of vervangen door gedroogde salie.
variatietip:
Je kunt de zoete ui eventueel vervangen door gewone ui.
combinatietip:
Lekker met gegrilde snoeppaprika’s.