Fattoush met pita, kruiden en tuinerwten
Deze fattoush is onze variant op de kruidige Libanese salade die vaak wordt gemaakt met geroosterd pitabrood.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 el baharat kruidenmix
- 6 el traditionele olijfolie
- 3 grote pitabroodjes
- 200 g diepvries tuinerwten
- 2 el milde yoghurt
- 2 el appelciderazijn
- 1 teen knoflook
- 15 g verse munt
- 20 g verse platte peterselie
- 350 g snoepgroente tomatenmix
- 150 g snoeppaprika's
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de baharat met iets meer dan de helft van de olie. Snijd de pitabroodjes overlangs doormidden, zodat je 2 cirkels per broodje krijgt. Bestrijk de cirkels met de baharatolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd elke cirkel in 2 puntjes per persoon. Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig. Schep halverwege om.
- Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de bevroren tuinerwten 3 min. (blancheren). Giet af in een vergiet en laat afkoelen onder koud stromend water.
- Klop ondertussen de rest van de olie, de yoghurt en de ciderazijn in een ruime kom tot een dressing. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de munt en de peterselie fijn. Halveer de tomaten en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de munt en de peterselie fijn. Halveer de tomaten en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen. Meng met de kruiden en tuinerwten door de dressing. Schep de helft van de knapperige pitapuntjes door de groentesalade en garneer met de rest van de pitapuntjes. Serveer direct.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 470 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 42 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 280 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Fattoush met pita, kruiden en tuinerwten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Fattoush met pita, kruiden en tuinerwten
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 1 el baharat kruidenmix
- 3 el traditionele olijfolie
- 3 grote pitabroodjes
Meng de baharat met de olie. Snijd de pitabroodjes overlangs doormidden, zodat je 2 cirkels per broodje krijgt.
Bestrijk de cirkels met de baharatolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd elke cirkel in 2 puntjes per persoon.
Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig. Schep halverwege om.
- 200 g diepvries tuinerwten
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de bevroren tuinerwten 3 min. (blancheren).
Giet af in een vergiet en laat afkoelen onder koud stromend water.
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 el milde yoghurt
- 2 el appelciderazijn
Klop ondertussen de rest van de olie, de yoghurt en de ciderazijn in een ruime kom tot een dressing.
- 1 teen knoflook
Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 15 g verse munt
- 20 g verse platte peterselie
- 350 g snoepgroente tomatenmix
- 150 g snoeppaprika's
Snijd de munt en de peterselie fijn. Halveer de tomaten en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen.
Meng met de kruiden en tuinerwten door de dressing.
Schep de helft van de knapperige pitapuntjes door de groentesalade en garneer met de rest van de pitapuntjes. Serveer direct.