Pastasalade met bietjes, augurk, dille en feta
Een klassieker bij de barbecue, maar ook lekker op een warme zomerdag zonder hete kolen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g fusilli
- 500 g gekookte bieten
- 300 g bleekselderij
- 235 ml kleine Amsterdamse augurkenblokjes
- 200 g feta
- 125 g zure room
- 3 el mayonaise
- 1 el gevriesdroogde dille
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Doe in een ruime schaal.
- Snijd ondertussen de bietjes in parten en de bleekselderij in dunne boogjes. Laat de augurkenblokjes uitlekken. Snijd de feta in blokjes. Meng de zure room met de mayonaise en dille en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de pasta. Voeg de biet, bleekselderij, augurk en feta toe en schep om.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 63 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 720 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Pastasalade met bietjes, augurk, dille en feta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pastasalade met bietjes, augurk, dille en feta
- 300 g fusilli
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Doe in een ruime schaal.
- 500 g gekookte bieten
- 300 g bleekselderij
Snijd ondertussen de bietjes in parten en de bleekselderij in dunne boogjes.
- 235 ml kleine Amsterdamse augurkenblokjes
- 200 g feta
Laat de augurkenblokjes uitlekken. Snijd de feta in blokjes.
- 125 g zure room
- 3 el mayonaise
- 1 el gevriesdroogde dille
Meng de zure room met de mayonaise en dille en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de pasta.
Voeg de biet, bleekselderij, augurk en feta toe en schep om.