Pas­ta­sa­la­de met biet­jes, au­gurk, dil­le en fe­ta

Een klassieker bij de barbecue, maar ook lekker op een warme zomerdag zonder hete kolen.

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een klassieker bij de barbecue, maar ook lekker op een warme zomerdag zonder hete kolen. 4 personen
3 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Doe in een ruime schaal.
  2. Snijd ondertussen de bietjes in parten en de bleekselderij in dunne boogjes. Laat de augurkenblokjes uitlekken. Snijd de feta in blokjes. Meng de zure room met de mayonaise en dille en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de pasta. Voeg de biet, bleekselderij, augurk en feta toe en schep om.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met bietjes, augurk, dille en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met biet­jes, au­gurk, dil­le en fe­ta

1
1
  • 300 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2

Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Doe in een ruime schaal.

3
3
  • 500 g gekookte bieten
  • 300 g bleekselderij

Snijd ondertussen de bietjes in parten en de bleekselderij in dunne boogjes.

4
4
  • 235 ml kleine Amsterdamse augurkenblokjes
  • 200 g feta

Laat de augurkenblokjes uitlekken. Snijd de feta in blokjes.

5
5
  • 125 g zure room
  • 3 el mayonaise
  • 1 el gevriesdroogde dille

Meng de zure room met de mayonaise en dille en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de pasta.

6
6

Voeg de biet, bleekselderij, augurk en feta toe en schep om.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.