bewaar
Atomic buffalo turds
Atomic buffalo turds
bewaar

Atomic buffalo turds

Gevulde jalapeñopepers met kaas en bacon van de barbecue: hét allerlekkerste borrelhapje.

45 min. bereiden
licht pittig
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

verse jalapeñopepers

100 g

verse roomkaas naturel

50 g

cheddar

12 plakken

gerookt ontbijtspek

6 el

Piggy Mix BBQ Rub

Dit heb je nodig

  • rooksnippers

  • barbecue met deksel

  • cocktailprikkers

Gevulde jalapeñopepers met kaas en bacon van de barbecue: hét allerlekkerste borrelhapje.

Aan de slag

1

Week de rooksnippers in water. Laat uitlekken. Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 110 °C.

2

Snijd voor de ABT’s de jalapeñopepers in de lengte doormidden, maar probeer het steeltje eraan te laten. Verwijder de zaadlijsten en vul de helften met de roomkaas. Snijd de cheddar in kleine reepjes even lang als de jalapeñopepers en duw een reepje cheddar in iedere gevulde peper. Wikkel om iedere gevulde halve peper een plak ontbijtspek en zet vast met de cocktailprikkers. Bestrooi met de Piggy Mix BBQ Rub.

3

Voeg de houtsnippers toe aan de kolen en plaats de ABT’s op het rooster. Rook de gevulde pepers ca. 30 min., tot het spek krokant is.

bereidingstipZoek op de site naar '1188747' voor het recept 'piggy mix BBQ-rub'.

variatietipZijn jalapeñopepers jou iets te pittig? Maak de ATB’s dan met snoeppaprika’s (emmer, 300 g).