Spicy ribkarbonade met mangochutney
Deze zomer geef je je karbonade een Oosterse twist.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Keukenspullen
- barbecue
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan. Zorg ervoor dat een zone medium heet is. Omdat karbonade vaak vet bevat, kan bij een te hete barbecue het vet dat op het houtskool terechtkomt, vlammen veroorzaken die het vlees kunnen verbranden.
- Meng in een schaal de curry madras met de Griekse yoghurt en eventueel zout. Voeg de karbonaden toe, zorg dat ze aan alle kanten bedekt zijn en laat in de marinade ca. 30 min. buiten de koelkast marineren. Schep de karbonaden halverwege om. Gril de karbonaden in ca. 10 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer de karbonaden met de mangochutney.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 230 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 80 mg
Ook te zien in
Spicy ribkarbonade met mangochutney
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spicy ribkarbonade met mangochutney
Steek de barbecue aan. Zorg ervoor dat een zone medium heet is.
Omdat karbonade vaak vet bevat, kan bij een te hete barbecue het vet dat op het houtskool terechtkomt, vlammen veroorzaken die het vlees kunnen verbranden.
- 2 el curry madras
- 170 g Griekse yoghurt (0% vet)
Meng in een schaal de curry madras met de Griekse yoghurt en eventueel zout.
- 4 ribkarbonades
Voeg de karbonaden toe, zorg dat ze aan alle kanten bedekt zijn en laat in de marinade ca. 30 min. buiten de koelkast marineren.
Schep de karbonaden halverwege om.
- 4 el mangochutney
Gril de karbonaden in ca. 10 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Serveer de karbonaden met de mangochutney.