bewaar
Pompoensoep met mangochutney
Pompoensoep met mangochutney
bewaar

Pompoensoep met mangochutney

Pompoen en mango: een gouden combi!

30 min. bereiden
252waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

verse pompoen

1

ui

2 cm

verse gember

1 el

arachideolie

1½ el

Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras

2

groentebouillontabletten

1½ liter

kraanwater

4 el

zure room

4 el

mangochutney

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Pompoen en mango: een gouden combi!

Aan de slag

1

Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de ongeschilde parten in stukjes van 2 cm. Snipper de ui. Schil en rasp de gember.

2

Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen, ui, gember en curry madras 3 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.

3

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden of kommen en schep in elk ervan 1 el zure room en 1 el chutney.

bereidingstipJe kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op laag vuur voor serveren en verdeel de zure room en mangochutney over de soep.

serveertipLekker met een tosti met kaas. Kijk voor inspirerende tostirecepten op ah.nl/allerhande.

combinatietipLekker met gebakken uitjes en fijngesneden koriander.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.