Pittige kipcurry met paksoi en zoete aardappel
Ga eens voor een avondje Aziatisch!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g basmatirijst
- 1 teen knoflook
- 250 g zoete aardappelen
- 195 g kipfilets
- 2 el arachideolie
- 35 g groene currypasta
- 200 ml kokosmelk light
- 1 schaal Shanghai paksoi
- 2 tomaten
Advertentie
Bereiden
- Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
- Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, kipfilet en aardappelblokjes toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 7 min. stoven met de deksel op de pan.
- Maak ondertussen de paksoi schoon en snijd in reepjes van 1 cm breed. Was de tomaten en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise).
- Voeg het witte deel van de paksoi toe aan de curry en gaar 2 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Neem de pan van het vuur en schep het groen van de paksoi en de tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de curry en de rijst in diepe kommen en serveer.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 735 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 89 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 920 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige kipcurry met paksoi en zoete aardappel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige kipcurry met paksoi en zoete aardappel
Breng een ruime pan water aan de kook.
- 150 g basmatirijst
Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
- 1 teen knoflook
- 250 g zoete aardappelen
- 195 g kipfilets
Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snijd de kipfilet in blokjes.
- 2 el arachideolie
- 35 g groene currypasta
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, kipfilet en aardappelblokjes toe en bak al omscheppend 3 min.
- 200 ml kokosmelk light
Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 7 min. stoven met de deksel op de pan.
- 1 schaal Shanghai paksoi
- 2 tomaten
Voeg het witte deel van de paksoi toe aan de curry en gaar 2 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
Neem de pan van het vuur en schep het groen van de paksoi en de tomatenblokjes erdoor.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de curry en de rijst in diepe kommen en serveer.