In­di­a­se bal­le­tjes met zoe­te aard­ap­pel

Ga eens voor Indiaas met deze balletjes, die je op smaak brengt met kerrie en serveert met een romige kokossaus.

(7) waardeer
indiaas hoofdgerecht Ga eens voor Indiaas met deze balletjes, die je op smaak brengt met kerrie en serveert met een romige kokossaus. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.
  2. Meng het gehakt met de helft van de kerriepoeder, peper en eventueel zout. Vorm er 5 balletjes per persoon van. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 9 min. goudbruin en gaar.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de knoflook met de ui en de rest van de kerriepoeder 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel, kokosmelk en de bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 8 min. met de deksel op de pan stoven.
  4. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli 5 min. en giet af.
  5. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en verdeel over diepe borden. Serveer met de broccoli.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 12 2020

Indiase balletjes met zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se bal­le­tjes met zoe­te aard­ap­pel

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 800 g zoete aardappelen

Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.

2
2
  • 500 g rundergehakt
  • 1¾ g kerriepoeder

Meng het gehakt met de kerriepoeder, peper en eventueel zout. Vorm er 5 balletjes per persoon van.

3
3
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 9 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • 1¾ g kerriepoeder

Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de knoflook met de ui en de rest van de kerriepoeder 1 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 400 ml kokosmelk light
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg de zoete aardappel, kokosmelk en de bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 8 min. met de deksel op de pan stoven.

6
6
  • 500 g broccoli

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli 5 min. en giet af.

7
7

Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en verdeel over diepe borden. Serveer met de broccoli.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.