bewaar
Indiase balletjes met zoete aardappel
Indiase balletjes met zoete aardappel
bewaar

Indiase balletjes met zoete aardappel

Ga eens voor Indiaas met deze balletjes, die je op smaak brengt met kerrie en serveert met een romige kokossaus.

35 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

800 g

zoete aardappel

500 g

rundergehakt

3½ g

kerriepoeder

2 el

arachideolie

400 ml

kokosmelk light

1

kippenbouillontablet

500 g

broccoli

Ga eens voor Indiaas met deze balletjes, die je op smaak brengt met kerrie en serveert met een romige kokossaus.

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.

2

Meng het gehakt met de helft van de kerriepoeder, peper en eventueel zout. Vorm er 5 balletjes per persoon van. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 9 min. goudbruin en gaar.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de knoflook met de ui en de rest van de kerriepoeder 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel, kokosmelk en de bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 8 min. met de deksel op de pan stoven.

4

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli 5 min. en giet af.

5

Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en verdeel over diepe borden. Serveer met de broccoli.