Geroosterde aardappelen met aïoli-yoghurtdressing
Ovenschotel op z'n Spaans met aardappeltjes, chorizo en een dressing van aïoli.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg vastkokende aardappel
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 200 g chorizo pamplona
- 232½ g gegrilde rode paprika's in pot
- 300 g snoepgroente tomatenmix
- 200 g krop ijsbergsla
- 4 el aioli
- 2 el volle yoghurt
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in gelijke parten. Schep de aardappelparten om met de paprikapoeder, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
- Halveer ondertussen de chorizo in de lengte en snijd in plakken van een ½ cm. Neem de bakplaat na 15 min. uit de oven en schep de chorizo door de aardappelen en bak nog 15 min. in het midden van de oven.
- Laat ondertussen de paprika’s uitlekken, vang 1 el vocht (per 4 personen) op en snijd de paprika in blokjes van een ½ cm. Halveer de tomaten. Meng de tomaten met de sla en het opgevangen vocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de aïoli met de yoghurt, peper en eventueel zout. Schep de aardappelen en chorizo om met de paprika en verdeel de helft van de aïoli-yoghurtdressing erover. Serveer de salade en de rest van de dressing erbij.
combinatietip:
Lekker met peterselie.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 56 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 1.360 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Geroosterde aardappelen met aïoli-yoghurtdressing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geroosterde aardappelen met aïoli-yoghurtdressing
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 kg vastkokende aardappel
- 2 tl gerookt paprikapoeder
Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in gelijke parten. Schep de aardappelparten om met de paprikapoeder, peper en eventueel zout.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
- 200 g chorizo pamplona
Halveer ondertussen de chorizo in de lengte en snijd in plakken van een ½ cm.
Neem de bakplaat na 15 min. uit de oven en schep de chorizo door de aardappelen en bak nog 15 min. in het midden van de oven.
- 232½ g gegrilde rode paprika's in pot
Laat ondertussen de paprika’s uitlekken, vang 1 el vocht op (per 4 personen) en snijd de paprika in blokjes van een ½ cm.
- 300 g snoepgroente tomatenmix
- 200 g krop ijsbergsla
Halveer de tomaten. Meng de tomaten met de sla en het opgevangen vocht en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 4 el aioli
- 2 el volle yoghurt
Meng de aïoli met de yoghurt, peper en eventueel zout.
Schep de aardappelen en chorizo om met de paprika en verdeel de helft van de aïoli-yoghurtdressing erover. Serveer de salade en de rest van de dressing erbij.
combinatietip:
Lekker met peterselie.