Mexicaanse taco's met vis en zoete aardappel
Arrrriba voor deze taco's gevuld met zoete aardappel, bonen en kibbeling.
655 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
3 zoete aardappelen
zoete aardappelen
2 eetlepel arachideolie
arachideolie
400 gram kidneybonen uit blik
kidneybonen uit blik
300 gram crispy mais
crispy mais
15 gram peterselie
peterselie
35 gram Kruidenmix tex mex
Kruidenmix tex mex
100 ml water
water
300 gram verse kibbeling
verse kibbeling
12 tacoschelpen
tacoschelpen
1 limoen
limoen
125 ml zure room
zure room
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2017 - Receptkaarten Allerhande 7 2017
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aardappelen 10 min. op middelhoog vuur. Laat ondertussen de kidneybonen en mais uitlekken en spoel af met koud water. Snijd de peterselie fijn. Voeg de bonen, mais, seasoningmix,de helft van de peterselie en het water toe en stoof 3 min. mee op middelhoog vuur. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kibbeling in 8 min. rondom.
Verwarm ondertussen de taco’s 5 min. in de oven. Pers de limoen uit. Meng 1 el limoensap (per 4 personen) en de rest van de peterselie door de zure room. Doe het bonenmengsel en de kibbeling in een kommetje, zet alle kommetjes op tafel en laat iedereen zijn eigen taco’s vullen.
- combinatietipHoud je van iets meer pit? Bak dan een fijngehakt rood pepertje met de zoete aardappel mee.
Mexicaanse taco's met vis en zoete aardappel
Arrrriba voor deze taco's gevuld met zoete aardappel, bonen en kibbeling.

hoofdgerecht
4 personen
655 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aardappelen 10 min. op middelhoog vuur. Laat ondertussen de kidneybonen en mais uitlekken en spoel af met koud water. Snijd de peterselie fijn. Voeg de bonen, mais, seasoningmix,de helft van de peterselie en het water toe en stoof 3 min. mee op middelhoog vuur. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kibbeling in 8 min. rondom.
Verwarm ondertussen de taco’s 5 min. in de oven. Pers de limoen uit. Meng 1 el limoensap (per 4 personen) en de rest van de peterselie door de zure room. Doe het bonenmengsel en de kibbeling in een kommetje, zet alle kommetjes op tafel en laat iedereen zijn eigen taco’s vullen.
combinatietip:Houd je van iets meer pit? Bak dan een fijngehakt rood pepertje met de zoete aardappel mee.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 zoete aardappelen
2 el arachideolie
400 g kidneybonen uit blik
300 g crispy mais
15 g peterselie
35 g Kruidenmix tex mex
100 ml water
300 g verse kibbeling
12 tacoschelpen
1 limoen
125 ml zure room




