Mexicaanse taco's met vis en zoete aardappel

Arrrriba voor deze taco's gevuld met zoete aardappel, bonen en kibbeling.

655 kcal

20 min. bereiden

4.1/5

(17)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 3 zoete aardappelen

    zoete aardappelen

  • 2 eetlepel arachideolie

    arachideolie

  • 400 gram kidneybonen uit blik

    kidneybonen uit blik

  • 300 gram crispy mais

    crispy mais

  • 15 gram peterselie

    peterselie

  • 35 gram Kruidenmix tex mex

    Kruidenmix tex mex

  • 100 ml water

    water

  • 300 gram verse kibbeling

    verse kibbeling

  • 12 tacoschelpen

    tacoschelpen

  • 1 limoen

    limoen

  • 125 ml zure room

    zure room

Receptkaarten Allerhande 7 2017 - Receptkaarten Allerhande 7 2017

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aardappelen 10 min. op middelhoog vuur. Laat ondertussen de kidneybonen en mais uitlekken en spoel af met koud water. Snijd de peterselie fijn. Voeg de bonen, mais, seasoningmix,de helft van de peterselie en het water toe en stoof 3 min. mee op middelhoog vuur. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kibbeling in 8 min. rondom.

  2. Verwarm ondertussen de taco’s 5 min. in de oven. Pers de limoen uit. Meng 1 el limoensap (per 4 personen) en de rest van de peterselie door de zure room. Doe het bonenmengsel en de kibbeling in een kommetje, zet alle kommetjes op tafel en laat iedereen zijn eigen taco’s vullen.

  • combinatietipHoud je van iets meer pit? Bak dan een fijngehakt rood pepertje met de zoete aardappel mee.

Wat vond je van dit recept?

Mexicaanse taco's met vis en zoete aardappel

Arrrriba voor deze taco's gevuld met zoete aardappel, bonen en kibbeling.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig