Patatje kapsalon
Patatje kapsalon

Patatje kapsalon

De kinderen worden hier heel blij van, maar wij stiekem ook. Is het al patatdag?

15 min. bereiden
30 min. oventijd
109waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

verse Vlaamse friet

500 g

shoarmareepjes

100 g

geraspte Goudse belegen kaas 48+

½

komkommer

2

tomaten

100 g

gesneden ijsbergsla

100 ml

Turkse knoflooksaus

Dit heb je nodig

  • aluminium schaal (35 cm)

De kinderen worden hier heel blij van, maar wij stiekem ook. Is het al patatdag?

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de frites in ca. 25 min. in de oven goudbruin. Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de shoarma zonder boter of olie in 8 min. bruin en gaar. Schep de friet in de aluminium schaal en schep de shoarma erop. Verdeel de kaas over de shoarma en zet ca. 5 min. in de oven tot de kaas is gesmolten. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de tomaten in dunne plakken. Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, tomaat en komkommer erover. Besprenkel met de knoflooksaus.

tip

combinatietipLekker met sambal.