bewaar
'Kapsalon' met vegetarische kipshoarma en salade
'Kapsalon' met vegetarische kipshoarma en salade
bewaar

'Kapsalon' met vegetarische kipshoarma en salade

De late night favoriet kapsalon was de inspiratiebron voor deze vega versie met aardappelschijfjes i.p.v. friet.

25 min. bereiden
10 min. oventijd
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

milde olijfolie

600 g

koelverse aardappelschijfjes

352

koelverse vegan shoarma

100 g

geraspte kaas voor pizza

¾

komkommer

250 g

cherrytomaten

100 g

fijngesneden ijsbergsla

4 el

Calvé knoflooksaus

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

De late night favoriet kapsalon was de inspiratiebron voor deze vega versie met aardappelschijfjes i.p.v. friet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verhit ⅓ van de olie in een grote hapjespan en bak de aardappelschijfjes 9 min. op middelhoog vuur en daarna nog 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit ondertussen ⅔ van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipshoarma in 4 min. goudbruin.

3

Schep de aardappelschijfjes in de aluminium (oven)schaal en schep de kipshoarma erop. Verdeel de kaas erover en zet ca. 10 min. in de oven.

4

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de cherrytomaten in kwarten. Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, komkommer en tomaten erover. Besprenkel met de knoflooksaus.

variatietipIn plaats van vegan kipshoarma kun je ook 1 blik zwarte bonen (400 g) (per 4 personen) gebruiken. Deze hoef je niet mee te bakken.

combinatietipLekker met sambal.