Pizza napoletana
Pizza napoletana
bewaar
bewaar

Pizza napoletana

Heerlijk met kappertjes en ansjovis.

35 min. bereiden
28 min. oventijd
1 dag wachten
4waarderingen

Aan de slag

1

Los het zout op in 265 ml koud water in een kom. Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe. Mix 2 min. met een mixer met deeghaken Voeg in een dun straaltje 1 el olijfolie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of met de hand. Haal het deeg uit de mengkom. Bol het deeg op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af en zet onder in de koelkast en laat het daar 20 uur rijpen

2

Neem het deeg uit de koelkast en laat 30 min. op kamertemperatuur komen. Verdeel in 4 gelijke porties. Bol de deegstukken op volgens de hierboven beschreven methode. Leg ze op een platte schaal of een met bakpapier beklede bakplaat. Laat afgedekt 3 tot 4 uur rijzen op kamertemperatuur, tot het deeg in volume is verdubbeld.

3

Verwarm de oven met daarin een pizzasteen voor op 250 °C (of hoger). Doe de bliktomaten in een hoge kom en pureer glad met een staafmixer. Breng op smaak met zout. Bestuif het werkblad met wat griesmeel. Neem een bol deeg en vorm er een pizza bodem van. Druk daarvoor de bol plat en duw met je vingers tot de pizza een diameter van ca. 25 cm heeft en de rand hoger is dan het midden. Klop het overtollige griesmeel eraf.

4

Verdeel 1 juslepel saus over elke deegbodem en houd de buitenste rand vrij. Scheur 3 ansjovis filets in stukken en verdeel over de pizza. Bestrooi met 1 tl oregano, een ½ el kappertjes en besprenkel met een ½ el olijfolie. Schep de pizza met een pizzaschep op de pizzasteen. Bak in 4-7 min. gaar in de oven. Schep de pizza uit de oven en serveer direct. Bak zo nog 3 pizza’s.

kookstaptipHeb je geen pizzasteen, verwarm dan je bakplaat 30 minuten mee met de oven. Gebruik wel altijd bakpapier of een pizzaschep!
variatietipJe kunt de griesmeel eventueel vervang en door bloem. De pizza kan dan wel meer aan de ondergrond blijven plakken.
variatietipJe kunt de San Marzano-tomaten vervangen door gepelde tomaten (blik 400 g).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pizza napoletana

Heerlijk met kappertjes en ansjovis.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig