Pizza maken met London Loy
bewaar
bewaar

Pizza maken met London Loy

35 min. bereiden
28 min. oventijd
1 dag wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Los het zout op in het koude water in een kom. Voeg in 1 keer de bloem en dan de gist toe. Mix 2 min. met de mixer met deeghaken. Voeg in een dun straaltje ⅓ van de olijfolie toe. Kneed nog 4 min. met de mixer of met de hand. Haal het deeg uit de mengkom. Bol het deeg op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af en zet onder in de koelkast en laat het daar 20 uur rijpen.

Neem het deeg uit de koelkast en laat 30 min. op kamertemperatuur komen. Verdeel in 4 gelijke porties (per 4 personen). Bol de deegstukken op volgens de hierboven beschreven methode. Leg ze op een platte schaal of een met bakpapier beklede bakplaat. Laat afgedekt 3 tot 4 uur rijzen op kamertemperatuur, tot het deeg in volume is verdubbeld.

Verwarm de oven met daarin de pizzasteen voor op 240 °C (of hoger als dat lukt). Doe de bliktomaten in een hoge kom en pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met zout. Bestuif het werkblad met wat griesmeel. Neem een bol deeg en vorm er een pizzabodem van. Druk daarvoor de bol plat en duw met je vingers tot de pizza een diameter van 25 cm heeft en de rand hoger is dan het midden. Klop het overtollige griesmeel eraf.

Verdeel 1 juslepel saus over elke deegbodem en houd de buitenste rand vrij. Scheur de ansjovisfilets in stukken en verdeel ¼ over de pizza. Bestrooi met ¼ van de oregano, ¼ van kappertjes en besprenkel ¼ van de rest van de olijfolie. Schep de pizza met de pizzaschep op de pizzasteen. Bak in 6-9 min. gaar in de oven (afhankelijk van de temperatuur van je oven). Schep de pizza uit de oven en serveer direct. Bak zo nog 3 pizza’s.

serveertipBesmeer na het bakken de randen met ghee (geklaarde boter) of olijfolie voor een mooie glans.
kookstaptipHeb je geen pizzasteen, verwarm dan je bakplaat 30 min. mee met de oven. Gebruik wel altijd bakpapier of een pizzaschep!
variatietipJe kunt de griesmeel eventueel vervangen door bloem. De pizza kan dan wel meer aan de ondergrond blijven plakken.
variatietipJe kunt de San Marzano-tomaten vervangen door gepelde tomaten (blik 400 g).
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pizza maken met London Loy

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig