bewaar
Sardinecrostini met aioli en uienchutney
Sardinecrostini met aioli en uienchutney
bewaar

Sardinecrostini met aioli en uienchutney

Eens wat anders dan tonijn uit blik? Probeer deze crostini met sardines eens!

20 min. bereiden
8 min. oventijd
30 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

16 porties

150 g

rode ui

1 el

traditionele olijfolie

75 ml

rodewijnazijn

2 el

suiker

1

ciabatta afbakbrood

240 g

sardines in olijfolie

1 kropje

babyromainesla

4 el

aioli

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Eens wat anders dan tonijn uit blik? Probeer deze crostini met sardines eens!

Aan de slag

1

Snijd de rode uien in halve ringen. Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de wijnazijn en suiker toe en laat 10 min. zachtjes koken. Neem de chutney van het vuur en laat 30 min. afkoelen.

2

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kapjes van de ciabatta en snijd het brood in schuine plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Laat de sardines uitlekken, maar vang de olie op. Besprenkel het brood met 2 el van de opgevangen olie (per 16 stuks). Bak de crostini in het midden van de oven in ca. 8 min goudbruin en krokant.

4

Halveer ondertussen de sardines en verwijder de graat. Haal de blaadjes van de sla en scheur in stukken. Laat de uienchutney uitlekken in een zeef. Bestrijk de crostini met de aioli en beleg elke crostini met sla, sardines en wat uienchutney.