Curry met pompoensaus
Met deze curry heb je al bijna al je groente voor de hele dag binnen. En lekker dat-ie is!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- 2 el (arachide)olie
- 300 g scharrelkipfiletreepjes
- 3 el Patak's milde currypasta
- 300 g geschrapte worteltjes
- 400 g gesneden prei
- 555 ml verse soep rode linzen pompoen kokos
- 2 naanbroden naturel
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipreepjes, currypasta en knoflook 3 min. op hoog vuur. Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte. Voeg deze met de prei en pompoensoep toe, breng aan de kook en stoof 8 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer regelmatig.
- Verwarm ondertussen het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Schep de curry in diepe borden en serveer met het naanbrood.
combinatietip:
Lekker met Griekse yoghurt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 640 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Curry met pompoensaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Curry met pompoensaus
- 1 teen knoflook
- 2 el (arachide)olie
- 300 g scharrelkipfiletreepjes
- 3 el Patak's milde currypasta
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipreepjes, currypasta en knoflook 3 min. op hoog vuur.
- 300 g geschrapte worteltjes
- 400 g gesneden prei
- 555 ml verse soep rode linzen pompoen kokos
Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte. Voeg deze met de prei en pompoensoep toe, breng aan de kook en stoof 8 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer regelmatig.
- 2 naanbroden naturel
Verwarm ondertussen het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
Schep de curry in diepe borden en serveer met het naanbrood.
combinatietip:
Lekker met Griekse yoghurt.