Plaat­taart met ge­gril­de groen­ten

De groenten zijn al gegrild, dus des te sneller zit jij aan tafel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 610 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(55) waardeer
hoofdgerecht De groenten zijn al gegrild, dus des te sneller zit jij aan tafel. 4 personen
4 55

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontdooi de gegrilde groenten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de pesto, maar laat 1½ cm van de randen vrij.
  3. Verdeel de gegrilde groenten over het deeg en bestrooi met de kaas. Bestrijk de randen met water. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Verkleurt de taart onregelmatig? Draai de bakplaat dan na 15 min. om.
  4. Halveer ondertussen de tomaten en meng door de veldsla. Besprenkel met de heft van de dressing.
  5. Neem de plaattaart uit de oven, besprenkel met de rest van de dressing en serveer met de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Plaattaart met gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met ge­gril­de groen­ten

1
1
  • 450 g diepvries gegrilde groenten

Ontdooi de gegrilde groenten.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 270 g rollen vers bladerdeeg
  • 90 g pesto

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de pesto, maar laat 1½ cm van de randen vrij.

4
4
  • 150 g witte kaas 45+

Verdeel de gegrilde groenten over het deeg en bestrooi met de kaas. Bestrijk de randen met water.

5
5

Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Verkleurt de taart onregelmatig? Draai de bakplaat dan na 15 min. om.

6
6
  • 250 g cherrytomaten
  • 85 g veldsla
  • 2½ el dressing balsamico

Halveer ondertussen de tomaten en meng door de veldsla. Besprenkel met de dressing.

7
7
  • 2½ el dressing balsamico

Neem de plaattaart uit de oven, besprenkel met de rest van de dressing en serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.