bewaar
Paddenstoelenstroganoff met röstikoekjes
Paddenstoelenstroganoff met röstikoekjes
bewaar

Paddenstoelenstroganoff met röstikoekjes

Alleen door de naam krijg je al zin in de winter, wacht maar tot het op je bord ligt.

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

aardappelrösties

1

zoete puntpaprika

4 el

(olijf)olie

2 el

natuurazijn

250 g

cherrytomaten

75 g

rucola slamelange

500 g

kastanjechampignon

2 tl

Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus

200 g

zuivelspread naturel

50 ml

water

Alleen door de naam krijg je al zin in de winter, wacht maar tot het op je bord ligt.

Aan de slag

1

Verhit een ruime koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de rösties in 12 min. goudbruin en knapperig. Keer halverwege.

2

Halveer de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Klop de helft van de olie, de helft van de azijn, peper en eventueel zout tot een dressing. Halveer de tomaten en meng samen met de dressing door de sla. Snijd de champignons in kwarten.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de paprika en champignons met de al-andalus 5 min. op hoog vuur. Voeg de zuivelspread en het water toe en verwarm nog 1 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en de rest van de azijn. Serveer de paddenstoelenstroganoff met de rösties en de salade.

variatietipIn plaats van natuurazijn kun je ook gewone azijn gebruiken.