bewaar
Pumpkin pancakes
Pumpkin pancakes
bewaar

Pumpkin pancakes

Voor een heerlijk winterse smaak voeg je pompoen en speculaaskruiden toe aan je beslag.

20 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

14 porties

400 g

koelverse pompoenstukjes

1

middelgroot ei

200 ml

halfvolle melk

2 el

lichtbruine basterdsuiker

1 tl

vanillearoma

150 g

tarwebloem

2 tl

bakpoeder

1 tl

kruidenmix koek en speculaas

½ tl

zout

2 el

ongezouten roomboter

50 g

ongezouten pecannoten

2 el

maplesyrup

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Voor een heerlijk winterse smaak voeg je pompoen en speculaaskruiden toe aan je beslag.

Aan de slag

1

Kook de pompoenstukjes in 10 min. gaar. Giet af en pureer de pompoen met een staafmixer tot een puree. Meng de pompoenpuree met het ei, melk, suiker en het vanillearoma. Voeg de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout toe en roer met een garde tot een glad beslag.

2

Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin 4 pancakes van Ø 8 cm doorsnede in 5 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Schep uit de pan op een bord en houd warm onder een deksel. Bak zo ook de rest van de pancakes. Hak de pecannoten grof. Serveer de pancakes met de pecannoten en de maple syrup.