Kokoshavermout met cranberrycompote
Lekker zeg: cranberry's in romige havermout. Daar word je warm van.
355 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
25 g
250 g
400 ml
100 ml
150 g
½ tl
2 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 week 41-42 - 2017 week 41-42
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kokossnippers in 4 min. op laag vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe de cranberrycompote in een pan en verwarm ca. 5 min. op laag vuur. Breng ondertussen in een steelpan de kokosmelk met het water aan de kook. Voeg de havermoutvlokken, kaneel, basterdsuiker en een snufje zout toe. Laat 3 min. al roerend op laag vuur doorkoken. Verdeel de havermout over diepe kommen en verdeel de cranberrycompote en kokossnippers erover.
- combinatietipOok lekker met een ½ tl kardemom.
Kokoshavermout met cranberrycompote
Lekker zeg: cranberry's in romige havermout. Daar word je warm van.

4 personen
355 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kokossnippers in 4 min. op laag vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe de cranberrycompote in een pan en verwarm ca. 5 min. op laag vuur. Breng ondertussen in een steelpan de kokosmelk met het water aan de kook. Voeg de havermoutvlokken, kaneel, basterdsuiker en een snufje zout toe. Laat 3 min. al roerend op laag vuur doorkoken. Verdeel de havermout over diepe kommen en verdeel de cranberrycompote en kokossnippers erover.
combinatietip:Ook lekker met een ½ tl kardemom.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
25 g kokossnippers
250 g cranberrycompote
400 ml kokosmelk light
100 ml water
150 g havermoutvlokken
½ tl kaneel
2 el witte basterdsuiker




