bewaar
Zuurkool-bonenschotel
Zuurkool-bonenschotel
bewaar

Zuurkool-bonenschotel

Lekker winters en eens helemaal anders geserveerd

15 min. bereiden
20 min. oventijd
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

zuurkool

285 g

Gelderse rookworsten

720 g

witte bonen in tomatensaus

1 el

grove mosterd

2

Elstar appels

3

middelgrote uien

1 el

traditionele olijfolie

2 takjes

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Lekker winters en eens helemaal anders geserveerd

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken. Snijd de rookworst in plakken. Meng de zuurkool met de rookworst, bonen en mosterd. Doe het mengsel in de ovenschaal en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven. Boen de appels schoon, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in dunne plakken. Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de olie in een pan, voeg de uien toe en laat 15 min. op laag vuur karamelliseren. Voeg de laatste 5 min. de appel toe. Verdeel de bonenschotel over de borden. Snijd de peterselie fijn en strooi erover. Serveer met de ui en appel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zuurkool-bonenschotel

Lekker winters en eens helemaal anders geserveerd

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig