Zuurkool met spek
Zuurkool met spek

Zuurkool met spek

Tijd voor oerhollandse pot vanavond! Wat dacht je van traditionele zuurkool met spek?

30 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

speklapjes à la minute

2

middelgrote uien

520 g

zuurkool naturel

1

Elstar appel

60 g

ongezouten roomboter

3 el

water

1¼ kg

aardappelschijfjes naturel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Tijd voor oerhollandse pot vanavond! Wat dacht je van traditionele zuurkool met spek?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2

Verdeel de speklapjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken.

3

Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van ca. 1 cm.

4

Verhit de helft van de boter in een pan, voeg de uien toe en fruit 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de zuurkool, appel en het water toe en laat met de deksel op de pan laag vuur ca. 20 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper.

5

Verhit ondertussen de rest van de boter over 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes op middelhoog vuur in ca. 15 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Serveer de speklapjes met de aardappelschijfjes en zuurkool.