Zuurkool met spek
Tijd voor oerhollandse pot vanavond! Wat dacht je van traditionele zuurkool met spek?

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 350 g speklapjes à la minute
- 2 middelgrote uien
- 520 g zuurkool naturel
- 1 Elstar appel
- 60 g ongezouten roomboter
- 3 el water
- 1.2 kg aardappelschijfjes naturel
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Verdeel de speklapjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken.
- Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van ca. 1 cm.
- Verhit de helft van de boter in een pan, voeg de uien toe en fruit 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de zuurkool, appel en het water toe en laat met de deksel op de pan laag vuur ca. 20 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper.
- Verhit ondertussen de rest van de boter over 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes op middelhoog vuur in ca. 15 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Serveer de speklapjes met de aardappelschijfjes en zuurkool.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 705 kcal
- eiwit 23 g
-
koolhydraten 62 g
waarvan suikers 7 g -
vet 38 g
waarvan verzadigd 19 g - natrium 680 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Zuurkool met spek
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zuurkool met spek
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- 350 g speklapjes à la minute
Verdeel de speklapjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
- 2 middelgrote uien
- 520 g zuurkool naturel
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken.
- 1 Elstar appel
Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van ca. 1 cm.
- 30 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een pan, voeg de uien toe en fruit 2 min. op middelhoog vuur.
- 3 el water
Voeg de zuurkool, appel en het water toe en laat met de deksel op de pan laag vuur ca. 20 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper.
- 30 g ongezouten roomboter
- 1.2 kg aardappelschijfjes naturel
Verhit ondertussen de rest van de boter over 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes op middelhoog vuur in ca. 15 min. goudgeel en gaar.
Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Serveer de speklapjes met de aardappelschijfjes en zuurkool.