bewaar
Nacho’s met ultieme kaassaus
Nacho’s met ultieme kaassaus
bewaar

Nacho’s met ultieme kaassaus

Filmavondje of borrel op de planning? Dit is de ultieme weekendsnack.

15 min. bereiden
licht pittig
16waarderingen

Ingrediënten

8 personen

200 g

tortillachips

1

kleine rode ui

1

limoen

1

jalapeñopeper

7½ g

verse koriander

150 g

Ilchester Cheddar tophat 48+

30 g

ongezouten roomboter

30 g

tarwebloem

300 ml

halfvolle melk

50 g

geraspte oude kaas

Dit heb je nodig

  • ronde ovenschaal (Ø 27 cm)

Filmavondje of borrel op de planning? Dit is de ultieme weekendsnack.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de tortilla’s over de ovenschaal en verwarm in ca. 10 min. in het midden van de oven. Snipper ondertussen de de rode ui en doe in een schaal, pers de limoen boven de ui uit, meng en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om. Snijd het steeltje van de jalapeño. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringen. Snijd de koriander grof. Rasp de cheddar.

2

Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje op laag vuur de melk toe en breng al roerend met een garde tot een gebonden saus. Voeg de cheddar en oude kaas toe, laat al roerend smelten tot een dikke saus.

3

Neem de tortilla’s uit de oven en schenk de kaas erover. Laat de uien uitlekken en verdeel samen met de peper en koriander over de kaas. Serveer direct.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.