Goedgevulde Spaanse tomatensoep
Een verrassende maaltijdsoep met chorizo en garnalen.
310 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
100 gram chorizo pamplona
chorizo pamplona
1 zak paprikamix
paprikamix
1 venkelknol
venkelknol
350 ml krachtbouillon tomaat
krachtbouillon tomaat
400 gram tomatenblokjes
tomatenblokjes
400 gram kikkererwten in blik
kikkererwten in blik
100 gram garnalen
garnalen
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 week 45-46 - 2017 week 45-46
Snijd de plakjes chorizo in reepjes en bak ze in een soeppan op laag vuur 6 min. Roer regelmatig. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kwarten in dunne plakjes. Voeg de paprika en venkel toe aan de chorizo en bak 3 min. mee.
Voeg de krachtbouillon toe. Voeg nog 2 potten water toe. Doe de tomatenblokjes erbij en breng tegen de kook aan.
Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten en de garnalen toe en verwarm nog 3 min.
- combinatietipLekker met pan de ajo (knoflookbroodjes, zak 160 g).
Goedgevulde Spaanse tomatensoep
Een verrassende maaltijdsoep met chorizo en garnalen.

hoofdgerecht
4 personen
310 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de plakjes chorizo in reepjes en bak ze in een soeppan op laag vuur 6 min. Roer regelmatig. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kwarten in dunne plakjes. Voeg de paprika en venkel toe aan de chorizo en bak 3 min. mee.
Voeg de krachtbouillon toe. Voeg nog 2 potten water toe. Doe de tomatenblokjes erbij en breng tegen de kook aan.
Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten en de garnalen toe en verwarm nog 3 min.
combinatietip:Lekker met pan de ajo (knoflookbroodjes, zak 160 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g chorizo pamplona
1 zak paprikamix
1 venkelknol
350 ml krachtbouillon tomaat
400 g tomatenblokjes
400 g kikkererwten in blik
100 g garnalen




