Goedgevulde Spaanse tomatensoep

Een verrassende maaltijdsoep met chorizo en garnalen.

310 kcal

15 min. bereiden

4.3/5

(27)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 100 gram chorizo pamplona

    chorizo pamplona

  • 1 zak paprikamix

    paprikamix

  • 1 venkelknol

    venkelknol

  • 350 ml krachtbouillon tomaat

    krachtbouillon tomaat

  • 400 gram tomatenblokjes

    tomatenblokjes

  • 400 gram kikkererwten in blik

    kikkererwten in blik

  • 100 gram garnalen

    garnalen

2017 week 45-46 - 2017 week 45-46

Aan de slag

  1. Snijd de plakjes chorizo in reepjes en bak ze in een soeppan op laag vuur 6 min. Roer regelmatig. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kwarten in dunne plakjes. Voeg de paprika en venkel toe aan de chorizo en bak 3 min. mee.

  2. Voeg de krachtbouillon toe. Voeg nog 2 potten water toe. Doe de tomatenblokjes erbij en breng tegen de kook aan.

  3. Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten en de garnalen toe en verwarm nog 3 min.

  • combinatietipLekker met pan de ajo (knoflookbroodjes, zak 160 g).

Wat vond je van dit recept?

Goedgevulde Spaanse tomatensoep

Een verrassende maaltijdsoep met chorizo en garnalen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig