Spaanse maaltijdsoep met chorizo

Met tomato frito en pittige chorizo. Olé!

500 kcal

20 min. bereiden

licht pittig

4.3/5

(259)

Ingrediënten

Aantal personen

2019 nr. 02 - Soep, winterkost om warm van te worden

2017 nr. 03 - Alles in een kom

2019 week 11-12 - 2019 week 11-12

Allerhande Box week 48 2016 - Allerhande Box week 48 2016

Aan de slag

  1. Breng het water aan de kook. Haal ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van 1 cm. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen.

  2. Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter. Voeg de paprika, ui en gemalen komijn toe en bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet.

  3. Voeg de kikkererwten, tomato frito en het kokende water toe aan het chorizomengsel. Roer goed door, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 6 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over de kommen.

  • serveertipLekker met stokbrood (het recept is dan niet meer glutenvrij en lactosevrij).

Wat vond je van dit recept?

Spaanse maaltijdsoep met chorizo

Met tomato frito en pittige chorizo. Olé!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig