Spaanse maaltijdsoep met chorizo
Spaanse maaltijdsoep met chorizo

Spaanse maaltijdsoep met chorizo

Met tomato frito en pittige chorizo. Olé!

20 min. bereiden
licht pittig
136waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 ml

water

200 g

chorizoworst

1 zak

paprikamix

150 g

gesneden uien

1 tl

gemalen komijnzaad (djinten)

800 g

kikkererwten in blik

350 g

tomato frito

Met tomato frito en pittige chorizo. Olé!

Aan de slag

1

Breng het water aan de kook. Haal ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van 1 cm. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen.

2

Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter. Voeg de paprika, ui en gemalen komijn toe en bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet.

3

Voeg de kikkererwten, tomato frito en het kokende water toe aan het chorizomengsel. Roer goed door, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 6 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over de kommen.

tip

serveertipLekker met stokbrood (het recept is dan niet meer glutenvrij en lactosevrij).