Spaanse tomatensoep met gehaktballetjes
Spaanse tomatensoep met gehaktballetjes

Spaanse tomatensoep met gehaktballetjes

Om je even helemaal in het zonnige Spanje te wanen.

15 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

milde olijfolie

12

Hollandse rundergehaktballetjes

1 zak

paprikamix

1 tl

gerookte-paprikapoeder

100 g

basmatirijst

350 g

Heinz tomato frito olive

1 liter

kippenbouillon

300 g

mais in blik

Om je even helemaal in het zonnige Spanje te wanen.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een grote soeppan en bak de runderballetjes rondom bruin. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Voeg samen met de gerookte-paprikapoeder toe aan de gehaktballetjes en bak 1 min. mee.

2

Voeg de rijst, tomato frito en kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat 8 min. (of tot de rijst gaar is) met de deksel op de pan koken. Doe ondertussen de mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg in de laatste minuut van de kooktijd toe aan de gehaktballetjes en verwarm mee.

tip

combinatietipLekker met fijngesneden bieslook.