Biet Wellington
Biet Wellington

Biet Wellington

Je leest het goed: dit jaar geen beef wellington, maar biet wellington. Ziet er net zo mooi uit op tafel!

30 min. bereiden
1 uur 20 min. oventijd
42waarderingen

Ingrediënten

8 personen

4

rauwe rode bieten

200 g

sjalot

2 tenen

knoflook

400 g

kastanjechampignon

2 el

(olijf)olie

3 el

gedroogde paddenstoel

2 el

balsamicoazijn

270 g

rol vers bladerdeeg

200 g

zuivelspread bieslook light

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

Je leest het goed: dit jaar geen beef wellington, maar biet wellington. Ziet er net zo mooi uit op tafel!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten, bestrooi met wat zout en verpak ze apart in aluminiumfolie. Pof ze in ca. 60 min. gaar. Neem uit de oven en verwijder de folie.

2

Maal ondertussen de sjalot, knoflook en champignons in de keukenmachine fijn. Verhit de olie in een pan en bak het sjalottenmengsel en de gedroogde paddenstoelen 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Bak nog 2 min.

3

Snijd het bladerdeeg bij tot 24 x 32 cm. Halveer in de lengte, zorg dat 1 plak 2 cm breder is. Leg de smalle plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol de tweede plak uit tot 15 x 32 cm.

4

Meng de zuivelspread met het champignonmengsel. Verdeel ¼ over het midden van de plak, laat 2 cm aan de rand vrij. Verdeel de biet en de rest van het champignonmengsel erover.

5

Leg de tweede deegplak erop en druk de randen aan met een vork. Snijd sterren van de rest van het deeg en plak ze erop. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en bak de biet Wellington in 20 min. goudbruin en gaar.

tip

algemeenDe bietjes kun je 1 dag van tevoren poffen.

Biet Wellington

Instructievideo - 00:39 min.