bewaar
Driegevogelterollade met spicy tuttifrutti
Driegevogelterollade met spicy tuttifrutti
bewaar

Driegevogelterollade met spicy tuttifrutti

Zo'n gerecht waarbij de oven eigenlijk al het werk doet, dat is handig voor kerst.

15 min. bereiden
55 min. oventijd
12 uur 15 min. wachten
licht pittig
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 ml

ongezoete appelsap

4 el

rietsuiker

2

kaneelstokjes

5 stuks

steranijs

4

kruidnagels

2

citroenen

375 g

tuttifrutti

1

rollade van kalkoen, eend en kip

10 g

peterselie

Zo'n gerecht waarbij de oven eigenlijk al het werk doet, dat is handig voor kerst.

Aan de slag

1

Doe het appelsap met de rietsuiker, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagels in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en zet het vuur dan uit.

2

Schil met een dunschiller 5 stukken van de schil van 1 citroen en doe bij het appelsap. Pers de geschilde citroen uit en voeg het sap toe. Doe de tuttifrutti in de pan en laat 2 uur afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast en laat nog 10 uur wellen.

3

Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de gevogelterollade in een ovenschaal en bak 55 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd ondertussen de peterselie grof en snijd de tweede citroen in partjes.

4

Leg de rollade op een platte schaal en snijd in plakken. Schep de gewelde tuttifrutti om de rollade of serveer apart erbij. Leg de partjes citroen ertussen en bestrooi met de peterselie.

bewaartipDe tuttifrutti kun je 2 dagen van tevoren maken en afgedekt bewaren in de koelkast.