Bietenbeignets

Appelflappen? Nee, bietenbeignets om het jaar mee af te sluiten.

130 kcal

30 min. bereiden, 1 uur oventijd

5/5

(1)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • vershoudfolie

  • keukenthermometer


December 2017 - December 2017

Aan de slag

  1. Meng de bloem met de gist, suiker, zout en royaal peper in de keukenmachine. Verwarm de melk tot heet, maar niet kokend. Voeg al kloppend in de keukenmachine met deeghaken of met de handmixer met deeghaken het ei, de melk en het bier toe.

  2. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de gele schil van de citroen. Rasp de halloumi grof. Voeg de tijm, het citroenrasp, de halloumi en bietenpoeder toe aan het deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie op een warme plaats 1 uur rijzen.

  3. Verhit de olie in een hoge pan of frituurpan tot 180 °C. Meng de babybietjes door het beslag, zorg dat er aan alle kanten van de bietjes beslag zit. Laat de bietjes met behulp van twee lepels een voor een in de hete olie zakken. Bak ze in ca. 3 min. in delen gaar en goudbruin. Keer ze halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

Wat vond je van dit recept?

Bietenbeignets

Appelflappen? Nee, bietenbeignets om het jaar mee af te sluiten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig