Rodekoolwraps
Wát een plaatjes, deze wraps van rodekool met een vulling van quinoa, noten en rozijnen.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 rodekool
- 3 tl harissa
- 1 el extra vierge olijfolie
- 15 g verse munt
- 15 g verse platte peterselie
- 1 citroen
- 75 g gezouten pecannoten
- 50 g blanke rozijnen
- 4 el Turkse yoghurt
- 250 g koelverse gekookte quinoa-bulgurmix
Advertentie
Bereiden
- Trek voor 10 stuks de buitenste 5 bladeren van de rodekool. De rest van de kool heb je niet nodig. Halveer de bladeren en snijd de harde stukken nerf en loshangende stukjes eraf. Dompel ze 15 seconden onder in een ruime pan kokend water. Dompel ze vervolgens in een schaal koud water. Laat goed uitlekken.
- Meng de harissa met de olie. Hak de helft van de munt en de helft van de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen. Hak de noten grof. Roer de harissa-olie, groene kruiden, citroenrasp, noten, rozijnen en de yoghurt door de quinoa bulgur. Vul de rodekoolbladen met de quinoa. Rol ze dicht vanaf de dikste kant. Garneer met de rest van de takjes kruiden.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 145 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 1 g - vezels 2 g
Ook te zien in
Rodekoolwraps
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rodekoolwraps
- 1 rodekool
Trek voor 10 stuks de buitenste 5 bladeren van de rodekool. De rest van de kool heb je niet nodig.
Halveer de bladeren en snijd de harde stukken nerf en loshangende stukjes eraf.
Dompel ze 15 seconden onder in een ruime pan kokend water. Dompel ze vervolgens in een schaal koud water. Laat goed uitlekken.
- 3 tl harissa
- 1 el extra vierge olijfolie
- 7½ g verse munt
- 7½ g verse platte peterselie
- 1 citroen
Meng de harissa met de olie. Hak de helft van de munt en de helft van de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
- 75 g gezouten pecannoten
- 50 g blanke rozijnen
- 4 el Turkse yoghurt
- 250 g koelverse gekookte quinoa-bulgurmix
Hak de noten grof. Roer de harissa-olie, groene kruiden, citroenrasp, noten, rozijnen en de yoghurt door de quinoa bulgur.
- 7½ g verse munt
- 7½ g verse platte peterselie
Vul de rodekoolbladen met de quinoa. Rol ze dicht vanaf de dikste kant. Garneer met de rest van de takjes kruiden.