bewaar
Rodekoolwraps
Rodekoolwraps
bewaar

Rodekoolwraps

Wát een plaatjes, deze wraps van rodekool met een vulling van quinoa, noten en rozijnen.

20 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

10 porties

1

rodekool

3 tl

harissa

1 el

extra vierge olijfolie

15 g

verse munt

15 g

verse platte peterselie

1

citroen

75 g

gezouten pecannoten

50 g

blanke rozijnen

4 el

Turkse yoghurt

250 g

koelverse gekookte quinoa-bulgurmix

Wát een plaatjes, deze wraps van rodekool met een vulling van quinoa, noten en rozijnen.

Aan de slag

1

Trek voor 10 stuks de buitenste 5 bladeren van de rodekool. De rest van de kool heb je niet nodig. Halveer de bladeren en snijd de harde stukken nerf en loshangende stukjes eraf. Dompel ze 15 seconden onder in een ruime pan kokend water. Dompel ze vervolgens in een schaal koud water. Laat goed uitlekken.

2

Meng de harissa met de olie. Hak de helft van de munt en de helft van de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen. Hak de noten grof. Roer de harissa-olie, groene kruiden, citroenrasp, noten, rozijnen en de yoghurt door de quinoa bulgur. Vul de rodekoolbladen met de quinoa. Rol ze dicht vanaf de dikste kant. Garneer met de rest van de takjes kruiden.