Yog­hurt-ta­hin­dip

Guilt-free én gemakkelijk borrelen doe je met deze five-ingredient yoghurt-tahindip.

(0) waardeer
bijgerecht Guilt-free én gemakkelijk borrelen doe je met deze five-ingredient yoghurt-tahindip. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rooster de sesamzaadjes 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Pers de citroen uit. Meng de yoghurt en tahin (sesampasta) met het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes en de olijfolie.

bewaartip:

Je kunt deze dip een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 4 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Yoghurt-tahindip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Yog­hurt-ta­hin­dip

1
1
  • 2 el wit sesamzaad

Rooster de sesamzaadjes 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur.

2
2
  • 1 citroen
  • 250 g Turkse yoghurt
  • 2 el tahin

Pers de citroen uit. Meng de yoghurt en tahin (sesampasta) met het citroensap.

3
3
  • ½ el extra vierge olijfolie

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes en de olijfolie.

bewaartip:

Je kunt deze dip een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.