In yog­hurt ge­ma­ri­neer­de kip

Extra lekker door knoflook, gember en garam masala.

(1) waardeer
hoofdgerecht Extra lekker door knoflook, gember en garam masala. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de citroen uit. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Meng het citroensap, de knoflook, peper, gember en garam masala door de yoghurt. Maak met een scherp mes een paar inkepingen van 1 cm diep in het dikste deel van de kipdrumsticks. Meng in de ovenschaal de kip met het yoghurtmengsel en laat minimaal 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de kip in 30 min. gaar in de oven.
  3. Steek de barbecue aan. Gril de gegaarde drumsticks in ca. 5 min. rondom bruin. Keer regelmatig. Leg de naanbroden op het minder hete deel van de barbecue en gril 3-4 min. Keer halverwege.
  4. Halveer de naanbroden en serveer de kip met het brood en de mangochutney.

combinatietip:

Lekker met een frisse komkommer-salade met rode peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

In yoghurt gemarineerde kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In yog­hurt ge­ma­ri­neer­de kip

1
1
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook

Pers de citroen uit. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 4 cm verse gember

Schil de gember en rasp fijn.

3
3
  • 1 rode peper

Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn.

4
4
  • 1 el garam masala
  • 3 el Turkse yoghurt 10%

Meng het citroensap, de knoflook, peper, gember en garam masala door de yoghurt.

5
5
  • 1 kg kipdrumstick

Maak met een scherp mes een paar inkepingen van 1 cm diep in het dikste deel van de kipdrumsticks.

6
6

Meng in de ovenschaal de kip met het yoghurtmengsel en laat minimaal 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.

7
7

Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de kip in 30 min. gaar in de oven.

8
8

Steek de barbecue aan.

9
9

Gril de gegaarde drumsticks in ca. 5 min. rondom bruin. Keer regelmatig.

10
10
  • 2 naanbroden

Leg de naanbroden op het minder hete deel van de barbecue en gril 3-4 min. Keer halverwege.

11
11
  • 4 el mangochutney

Halveer de naanbroden en serveer de kip met het brood en de mangochutney.

combinatietip:

Lekker met een frisse komkommer-salade met rode peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.