Zelfgemaakte vissticks met spicy korstje
Zelfgemaakte vissticks met spicy korstje

Zelfgemaakte vissticks met spicy korstje

Heerlijk met een puree van zoete aardappel en prei.

40 min. bereiden
redelijk pittig
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse schelvis

2

middelgrote eieren

1 el

Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi

50 g

panko Japans paneermeel

2 el

tarwebloem

1 kg

zoete aardappel

400 g

gesneden prei

1 zak

puntpaprikamix

4 el

(arachide)olie

100 ml

kokosmelk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Heerlijk met een puree van zoete aardappel en prei.

Aan de slag

1

Snijd de schelvis in repen (4 repen per persoon) en bestrooi met peper en eventueel zout. Klop de eieren los in een diep bord en meng de shichimi met de panko in een ander diep bord. Vul een derde bord met de bloem. Haal de vis achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.

2

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan in 10 min. gaar. Kook de laatste 2 min. de prei mee.

3

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika's en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de vissticks in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

4

Giet de aardappelen en prei af en laat goed uitlekken. Voeg de kokosmelk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de paprika erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Serveer de stamppot met de vissticks.

tip

variatietipVervang de panko eventueel door gewoon paneermeel.

variatietipJe kunt de vissticks ook maken van kabeljauw.

combinatietipLekker met salade-ui of geroosterd sesamzaad.