Tortelloni met artisjok en parmaham
Italië op z'n best.
Aan de slag
Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rauwe ham in 2 delen in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Laat de artisjokharten goed uitlekken en snijd in parten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen en snijd een helft in plakjes.
Voeg, als het water kookt, de pasta toe aan één pan en kook in 5 min. beetgaar. Bak ondertussen de artisjok en knoflook 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Kook de broccoliroosjes in de andere pan kokend water in 3 min. beetgaar. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Giet ook de broccoli af.
Meng de hummus met 5 el kookvocht door de pasta en schep de artisjok, broccoli en het citroenrasp erdoor. Breek de rauwe ham in stukken en verdeel over de pasta. Leg er een citroenplakje op en serveer.
Gerelateerde recepten
Tortelloni met artisjok en parmaham
Italië op z'n best.
hoofdgerecht
null personen
835 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rauwe ham in 2 delen in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zitten.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Laat de artisjokharten goed uitlekken en snijd in parten. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen en snijd een helft in plakjes.
Voeg, als het water kookt, de pasta toe aan één pan en kook in 5 min. beetgaar. Bak ondertussen de artisjok en knoflook 5 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Kook de broccoliroosjes in de andere pan kokend water in 3 min. beetgaar. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Giet ook de broccoli af.
Meng de hummus met 5 el kookvocht door de pasta en schep de artisjok, broccoli en het citroenrasp erdoor. Breek de rauwe ham in stukken en verdeel over de pasta. Leg er een citroenplakje op en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el (olijf)olie
80 g Coppa di Parma
300 g broccoli
1 teen knoflook
390 g artisjokharten in blik
1 citroen
250 g tortelloni met buffelricotta en limoen
100 g pompoenhummus
Dit heb je nodig
keukenpapier
rasp