Tor­tel­lo­ni met gor­gon­zo­la­saus, ar­ti­sjok, & ge­roos­ter­de aman­de­len

(1) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rasp
  • hapjespan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de amandelen grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter, rooster de amandelen in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de artisjokharten in parten. Verhit de olie in de hapjespan, voeg de broccoli toe en bak 4 min. Voeg de oregano en artisjokharten toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de tortelloni in 6 min. gaar. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes. Breng de kookzuivel aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de gorgonzola toe en laat al roerend smelten. Breng de gorgonzolasaus op smaak met een ½ el citroenrasp, 1 el citroensap en peper.
  4. Schep de tortelloni om met de groenten en verdeel over de borden. Verdeel de kaassaus erover en garneer met de amandelen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 15 2019

Tortelloni met gorgonzolasaus, artisjok, & geroosterde amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­tel­lo­ni met gor­gon­zo­la­saus, ar­ti­sjok, & ge­roos­ter­de aman­de­len

1
1
  • 50 g ongezouten amandelen

Hak de amandelen grof.

2
2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter, rooster de amandelen in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 1 biologische citroen

Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.

4
4
  • 800 g broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes.

5
5
  • 390 g artisjokharten in blik

Snijd de artisjokharten in parten.

6
6
  • 1 el olijfolie
  • 3 g gedroogde oregano

Verhit de olie in de hapjespan, voeg de broccoli toe en bak 4 min. Voeg de oregano en artisjokharten toe en bak 2 min. mee.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 500 verse tortelloni verdi ricotta e spinaci

Kook ondertussen de tortelloni in 6 min. gaar.

9
9
  • 200 g gorgonzola

Snijd de gorgonzola in kleine stukjes.

10
10
  • 250 ml kookzuivel

Breng de kookzuivel aan de kook en zet het vuur laag.

11
11

Voeg de gorgonzola toe en laat al roerend smelten.

12
12

Breng de gorgonzolasaus op smaak met een ½ el citroenrasp, 1 el citroensap en peper.

13
13

Schep de tortelloni om met de groenten en verdeel over de borden.

14
14

Verdeel de kaassaus erover en garneer met de amandelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.