Zeewierviskoekjes met quinoa-groenteroerbak
Zeewierviskoekjes met quinoa-groenteroerbak

Zeewierviskoekjes met quinoa-groenteroerbak

Zeewierkoekjes maak je met kabeljauw, zeewiersalade, sesamolie en olie. En lekker dat het is.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

quinoa tricolore met zeewier

350 g

verse kabeljauwfilet

125 g

koelverse zeewiersalade

1 tl

sesamolie

1

middelgroot ei

400 g

winterpeen

2

rode uien

200 g

verse peultjes

2 tl

traditionele olijfolie

1

citroen

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Zeewierkoekjes maak je met kabeljauw, zeewiersalade, sesamolie en olie. En lekker dat het is.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd 50 g bereide quinoa apart, doe de rest in een ruime schaal en laat afkoelen.

2

Doe de kabeljauwfilet in de kom van keukenmachine samen met 50 g zeewiersalade, de sesamolie en het ei. Maal fijn tot een gladde massa, schep uit de keukenmachine en meng de achtergehouden quinoa erdoor. Vorm 3 balletjes per persoon van het vismengsel en druk ze plat tot ze een dikte hebben van ca. 1½ cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de viskoekjes in 15 min. in het midden van de oven gaar.

3

Schil ondertussen de winterpeen en schaaf in lange linten met de dunschiller. Snipper de rode ui en maak de peultjes schoon. Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten 5 min. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof. Schep de groenten door de quinoa. Meng het citroenrasp, 1 el -sap, de koriander en de rest van de zeewiersalade erdoor. Serveer met de viskoekjes.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.