Homemade friet met truffelmayo & parmezaan van FrietHoes
De Parmezaanse kaas en truffelmayo zorgen voor een volle en diepe smaak.

Advertentie
Ingrediënten
- 1.2 kg frietaardappelen
- 2 liter frituurolie (naar inhoud frituurpan)
- 4 el ambachtelijke mayonaise
- 1 el truffel-paddenstoelentapenade
- 1 tl truffelolie
- 2 el verse peterselie
- 50 g Parmigiano Reggiano (stuk)
- 1 el zeezoutflakes (of naar smaak)
Keukenspullen
- frituurpan
Advertentie
Bereiden
- Boen de aardappelen schoon onder de kraan. Snijd eerst in plakken van 13 mm en dan in frieten van 13 mm dik. Leg op een theedoek, leg er een theedoek op en maak goed droog.
- Bak de friet voor. Verhit de frituurolie in de frituurpan tot 150 °C, verdeel de friet in 3 porties en bak elke portie 6 min. Zorg ervoor dat de temperatuur van de olie niet onder de 130 °C komt. Laat elke portie goed uitlekken in het mandje van de frituurpan en leg op een grote platte schaal zonder papier. Dan blijft de friet niet plakken. Laat minimaal 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng voor de truffelmayonaise de mayonaise met de truffeltapenade en truffelolie. Bak de friet af. Verhit de frituurolie tot 175 °C, verdeel de friet in 2 porties en bak elke portie 4 min. Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp de kaas.
- Laat goed uitlekken, verdeel over borden of houten plankjes en bestrooi met zeezout, peterselie en Parmezaanse kaas. Serveer met de truffelmayo.
variatietip:
Frietaardappelen zijn alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook AH Biologisch Iets kruimige aardappelen gebruiken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 696 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 46 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 600 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Homemade friet met truffelmayo & parmezaan van FrietHoes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Homemade friet met truffelmayo & parmezaan van FrietHoes
- 1.2 kg frietaardappelen
Boen de aardappelen schoon onder de kraan. Snijd eerst in plakken van 13 mm en dan in frieten van 13 mm dik.
Leg op een theedoek, leg er een theedoek op en maak goed droog.
- 2 liter frituurolie
Bak de friet voor. Verhit de frituurolie in de frituurpan tot 150 °C, verdeel de friet in 3 porties en bak elke portie 6 min.
Zorg ervoor dat de temperatuur van de olie niet onder de 130 °C komt.
Laat elke portie goed uitlekken in het mandje van de frituurpan en leg op een grote platte schaal zonder papier. Dan blijft de friet niet plakken.
Laat minimaal 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
- 4 el ambachtelijke mayonaise
- 1 el truffel-paddenstoelentapenade
- 1 tl truffelolie
Meng voor de truffelmayonaise de mayonaise met de truffeltapenade en truffelolie.
- 2 el verse peterselie
- 50 g Parmigiano Reggiano
Bak de friet af. Verhit de frituurolie tot 175 °C, verdeel de friet in 2 porties en bak elke portie 4 min. Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp de kaas.
- 1 el zeezoutflakes
Laat goed uitlekken, verdeel over borden of houten plankjes en bestrooi met zeezout, peterselie en Parmezaanse kaas. Serveer met de truffelmayo.
variatietip:
Frietaardappelen zijn alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ook AH Biologisch Iets kruimige aardappelen gebruiken.