Gezonde aardappelpuree met spicy tonijnsteak
Groen, groener, groenst: door avocado door de puree te stampen, krijgt-ie ineens een heel ander kleurtje.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappel
- 2 eetrijpe avocado's
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 4 tonijnsteaks
- ½ perssinaasappel
- 2 tl Franse mosterd
- 1 kropsla
Keukenspullen
- bakkwastje
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ca. 20 min. gaar. Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in stukjes.
- Meng ⅓ van de olie met het paprikapoeder. Bestrijk de tonijnsteaks met behulp van een kwastje hiermee. Pers de halve sinaasappel uit en meng het sap met de mosterd en de rest van de olie. Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de krop sla. Haal de blaadjes van de rest van de sla los en meng de sla met de dressing.
- Giet de aardappels af en stamp ze samen met de avocado fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de tonijnsteaks 2 min. per kant in een hete koekenpan met anti-aanbaklaag. Serveer met de sla en de puree.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 80 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Gezonde aardappelpuree met spicy tonijnsteak
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gezonde aardappelpuree met spicy tonijnsteak
- 1 kg kruimige aardappel
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ca. 20 min. gaar.
- 2 eetrijpe avocado's
Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in stukjes.
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 4 tonijnsteaks
Meng de olie met het paprikapoeder. Bestrijk de tonijnsteaks met behulp van een kwastje hiermee.
- ½ perssinaasappel
- 2 tl Franse mosterd
- 2 el traditionele olijfolie
Pers de halve sinaasappel uit en meng het sap met de mosterd en de olie.
- 1 kropsla
Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de krop sla. Haal de blaadjes van de rest van de sla los en meng de sla met de dressing.
Giet de aardappels af en stamp ze samen met de avocado fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bak de tonijnsteaks 2 min. per kant in een hete koekenpan met anti-aanbaklaag. Serveer met de sla en de puree.