Snelle pilav met gegrilde kerrie-tonijnsteak
Snelle pilav met gegrilde kerrie-tonijnsteak

Snelle pilav met gegrilde kerrie-tonijnsteak

De zachte en milde smaak van witte tonijn past perfect in dit Indiase gerecht.

15 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

arachideolie

2 el

tomatenpuree

1 tl

gerookt paprikapoeder

400 g

verse Mexicaanse roerbakgroente

400 g

voorgekookte basmatirijst

200 g

kikkererwten in blik

200 g

diepvries tuinerwten

50 ml

water

2 tl

kerriepoeder

4

witte tonijnsteaks

50 g

gezouten cashewnoten

Dit heb je nodig

  • grillpan

De zachte en milde smaak van witte tonijn past perfect in dit Indiase gerecht.

Aan de slag

1

Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de tomatenpuree en paprikapoeder 1 min. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 5 min. Voeg de rijst, kikkererwten, tuinerwten en 50 ml warm water toe en roerbak nog 4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Meng ondertussen de rest van de olie met de kerriepoeder, peper en eventueel zout. Bestrijk de tonijnsteaks ermee. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de steaks 3 min. Keer halverwege.

3

Hak de cashewnoten grof en strooi over de pilav. Serveer met de tonijnsteaks.

tip

combinatietipLekker met pittige salsa.

Vis grillen

Instructievideo - 00:43 min.