Biefstuk met ovenaardappelen tomaat- en courgettesalade
Biefstukje vanavond? Deze biefstuk bakken we medium en serveren 'gewoon' met aardappelen en groente.
640 kcal
30 min. bereiden, 25 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg
20 g
6 el
4
2
½ el
200 g
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2019 nr. 05 - Hollandse Helden
Beter Eten 01 - 2022 - Beter Eten 01 - 2022
Allerhande Box Week 7 2018 - Allerhande Box Week 7 2018
Allerhande Box Week 27 2019 - Allerhande Box Week 27 2019
Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in partjes. Haal de blaadjes van de kruiden en snijd ze, op de blaadjes van de oregano na, fijn. Meng de fijngesneden kruiden met ⅓ van de olie door de aardappelpartjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
Verhit na 15 min. oventijd ⅙ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de biefstukken met peper en bak op hoog vuur in 3 min. per kant medium rosé. Schep uit de pan op een bord en laat 5 min. afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
Schaaf of snijd ondertussen de courgettes in lange linten. Snijd de blaadjes van de oregano fijn en meng met ⅙ van de olie en de azijn.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgettelinten 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer de tomaatjes.
Verdeel de courgettelinten over de borden, leg de halve tomaatjes erop en besprenkel met de oreganodressing. Serveer met de biefstuk en ovenaardappelen.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Biefstuk met ovenaardappelen tomaat- en courgettesalade
Biefstukje vanavond? Deze biefstuk bakken we medium en serveren 'gewoon' met aardappelen en groente.

hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in partjes. Haal de blaadjes van de kruiden en snijd ze, op de blaadjes van de oregano na, fijn. Meng de fijngesneden kruiden met ⅓ van de olie door de aardappelpartjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
Verhit na 15 min. oventijd ⅙ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de biefstukken met peper en bak op hoog vuur in 3 min. per kant medium rosé. Schep uit de pan op een bord en laat 5 min. afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
Schaaf of snijd ondertussen de courgettes in lange linten. Snijd de blaadjes van de oregano fijn en meng met ⅙ van de olie en de azijn.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgettelinten 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer de tomaatjes.
Verdeel de courgettelinten over de borden, leg de halve tomaatjes erop en besprenkel met de oreganodressing. Serveer met de biefstuk en ovenaardappelen.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg roodschillige aardappelen
20 g verse Italiaanse kruidenmix
6 el milde olijfolie
4 biefstukken
2 courgettes
½ el rodewijnazijn
200 g snoeptomaatjes
Dit heb je nodig
bakpapier




