Regenboogcupcakes
Met deze cupcakes wil ieder kind toch zijn verjaardag vieren?

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 200 g suiker
- 16 g vanillesuiker
- 4 middelgrote eieren (op kamertemperatuur)
- 5 el halfvolle melk
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 potje Dr. Oetker regenboogfantasie
- 6 Look o Look zure regenboogmatten
- 200 g roomkaas
- 1 el poedersuiker
Keukenspullen
- muffinvorm met 12 holtes
- 12 papieren muffinvormpjes
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door, maar voeg het tweede ei toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.
- Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer de discodip erdoor. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.
- Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen. Knip de zure matten door midden. Meng de roomkaas met de poedersuiker. Bestrijk de bovenkanten van de cupcakes met 1 el roomkaas, bestrooi naar wens met regenboogfantasie en zet de halve zure mat erin als een regenboog.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 365 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 38 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 160 mg
Ook te zien in
Regenboogcupcakes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Regenboogcupcakes
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de vormpjes over de muffinvorm.
- 200 g ongezouten roomboter
- 200 g suiker
- 16 g vanillesuiker
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min.
- 4 middelgrote eieren
Klop de eieren er 1 voor 1 door, maar voeg het tweede ei toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.
- 5 el halfvolle melk
- 200 g zelfrijzend bakmeel
Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe.
- 1 potje Dr. Oetker regenboogfantasie
Roer de discodip erdoor.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.
Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
- 6 Look o Look zure regenboogmatten
- 200 g roomkaas
- 1 el poedersuiker
Knip de zure matten doormidden. Meng de roomkaas met de poedersuiker.
Bestrijk de bovenkanten van de cupcakes met 1 el roomkaas, bestrooi naar wens met regenboogfantasie en zet de halve zure mat erin als een regenboog.