Speltcouscoussalade met makreel

De ras el hanout in deze salade geeft de couscous net wat meer pit.

560 kcal

25 min. bereiden

4.5/5

(19)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 500 ml water

    water

  • 0.5 kippenbouillontablet

    kippenbouillontablet

  • 200 gram AH Biologisch speltcouscous

    AH Biologisch speltcouscous

  • 2 theelepel ras el hanout

    ras el hanout

  • 1 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 900 gram diepvries gegrilde groenten

    diepvries gegrilde groenten

  • 15 gram verse munt

    verse munt

  • 15 gram verse platte peterselie

    verse platte peterselie

  • 380 gram verse makreelfilet op huid

    verse makreelfilet op huid

2018 nr. 04 - Lang leve de keukenkoning(in)

2018 week 15-16 - 2018 week 15-16

Aan de slag

  1. Breng het water met de halve bouillontablet aan de kook en roer tot de tablet is opgelost. Doe de couscous met de ras el hanout in een schaal, schenk de hete bouillon erover en roer door. Laat 10 min. staan en roer los met een vork. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de bevroren gegrilde groenten 8 min. op middelhoog vuur.

  2. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng de groenten en kruiden door de couscous. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de makreelfilets 3 min. op de huidkant. Draai om en bak nog 1 min. Serveer de speltcouscoussalade met de makreel.

  • algemeenDe verse makreelfilet op de huid is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn winkels of via ah.nl. Je kunt ook verse gerookte makreelfilet gebruiken.

Wat vond je van dit recept?

Speltcouscoussalade met makreel

De ras el hanout in deze salade geeft de couscous net wat meer pit.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig