Cous­cous met groen­ten

Deze couscous kun je makkelijk met kinderen maken.

(4) waardeer
hoofdgerecht Deze couscous kun je makkelijk met kinderen maken. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook 400 ml water (per 4 personen) in de waterkoker. Doe de couscous, rozijnen, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout in een pan met deksel. Voeg het hete water toe.* Roer alles goed door. Zit alles erin? Dan kan de deksel op de pan en de couscous garen.
  2. Snijd de bosui in ringetjes en de knoflook fijn.* Was en dop de sperziebonen en halveer de tomaatjes. Halveer eventuele grote broccoli- en bloemkoolroosjes. Snijd de peterselie fijn. Doe alles in aparte bakjes.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur en fruit de bosui 2 minuten. Voeg de sperziebonen, broccoli, wortel en bloemkool toe en bak 4 minuten onder regelmatig omscheppen.* Doe de ras el hanout en de knoflook erbij en bak nog 1 minuut. Voeg de rest van het water en de tomaten toe. Stoof nog 5 minuten tot beetgaar.
  4. Roer de couscous door met een vork, voeg toe aan de pan en meng goed. Let op, de pan kan best zwaar zijn nu.*

bereidingstip:

* Hierbij moet je misschien een volwassene vragen te helpen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 68 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met groen­ten

1
1
  • 400 ml water

Kook het water in de waterkoker.

2
2
  • 300 g volkoren speltcouscous
  • 50 g blanke rozijnen
  • 1 el milde olijfolie

Doe de couscous, rozijnen, de olie, peper en eventueel zout in een pan met deksel. Voeg het hete water toe.* Roer alles goed door.

3
3

Zit alles erin? Dan kan de deksel op de pan en de couscous garen.

4
4
  • 3 bosuitjes
  • 2 tenen knoflook

Snijd de bosui in ringetjes en de knoflook fijn.*

5
5
  • 200 g sperziebonen
  • 200 g snoeptomatenmix
  • 400 g koelverse broccoli, wortel, bloemkool

Was en dop de sperziebonen en halveer de tomaatjes. Halveer eventuele grote broccoli- en bloemkoolroosjes.

6
6
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd de peterselie fijn. Doe alles in aparte bakjes.

7
7
  • 2 el milde olijfolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur en fruit de bosui 2 minuten.

8
8

Voeg de sperziebonen, broccoli, wortel en bloemkool toe en bak 4 minuten onder regelmatig omscheppen.*

9
9
  • 1 el ras el hanout

Doe de ras el hanout en de knoflook erbij en bak nog 1 minuut.

10
10
  • 100 ml water

Voeg de rest van het water en de tomaten toe. Stoof nog 5 minuten tot beetgaar.

11
11

Roer de couscous door met een vork, voeg toe aan de pan en meng goed. Let op, de pan kan best zwaar zijn nu.*

bereidingstip:

* Hierbij moet je misschien een volwassene vragen te helpen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.