Cous­cous­sa­la­de met raap­ste­len

Zodra we de eerste raapstelen zien liggen, is de lente begonnen. Een beetje pittig en heerlijk door de couscous!

(89) waardeer
marokkaans hoofdgerecht Zodra we de eerste raapstelen zien liggen, is de lente begonnen. Een beetje pittig en heerlijk door de couscous! 4 personen
3 89

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Vul het sap aan met water tot 500 ml (per 4 personen) en breng samen met de ras el hanout aan de kook.
  2. Doe de couscous en het sinaasappelrasp in een kom en schenk het hete sinaasappelwater erover. Roer door en laat 5 min. staan. Roer de couscous los met een vork. Roer de olie en olijven erdoor. Breng de couscous op smaak met peper.
  3. Halveer de romaatjes, snijd de radijsjes in vieren en snijd de raapstelen grof. Schep de romaatjes, radijs en raapstelen door de couscous. Snijd de limoen in partjes. Verdeel de cottagecheese erover en serveer met de limoen.

variatietip:

In plaats van raapstelen kun je ook pittige rucola gebruiken.

Tip:

De Taggia olijven zijn een ‘dagkeuze’ en vallen buiten de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

video

Cous­cous­sa­la­de met raap­ste­len

recipevideo - 02:31 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Couscoussalade met raapstelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met raap­ste­len

1
1
  • 1 medium handsinaasappel

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.

2
2
  • 1 el ras el hanout specerijenmelange

Vul het sap aan met water tot 500 ml (per 4 personen) en breng samen met de ras el hanout aan de kook.

3
3
  • 300 g volkoren speltcouscous

Doe de couscous en het sinaasappelrasp in een kom en schenk het hete sinaasappelwater erover. Roer door en laat 5 min. staan.

4
4
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 100 g Taggia olijven

Roer de couscous los met een vork. Roer de olie en olijven erdoor. Breng de couscous op smaak met peper.

5
5
  • 500 g romaatjes
  • 200 g radijsjes
  • 2 bosjes raapstelen

Halveer de romaatjes, snijd de radijsjes in vieren en snijd de raapstelen grof. Schep de romaatjes, radijs en raapstelen door de couscous.

6
6
  • 1 limoen
  • 200 g cottagecheese

Snijd de limoen in partjes. Verdeel de cottagecheese erover en serveer met de limoen.

variatietip:

In plaats van raapstelen kun je ook pittige rucola gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.