Lentemaaltijdsalade van quinoa en biet
Lentemaaltijdsalade van quinoa en biet

Lentemaaltijdsalade van quinoa en biet

Spring is in the air! Dat lentezonnetje vraagt natuurlijk om zo'n kleurrijke salade als deze.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

geschilde bospeen

500 g

gekookte bietjes

60 ml

Maille vinaigrette de vin rouge

275 g

Lassie biologische 3 kleuren quinoa

100 g

geitenkaas naturel

125 g

crème fraîche

20 g

verse bieslook

45 g

blanke garneeramandelen

75 g

rucola

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 35 cm)

Spring is in the air! Dat lentezonnetje vraagt natuurlijk om zo'n kleurrijke salade als deze.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bospeen in schuine stukken van 2 cm. Vet de ovenschaal in. Schil de bietjes, snijd in partjes en doe samen met de bospeen in de ovenschaal. Besprenkel met de vinaigrette, (versgemalen) peper en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in de oven.

2

Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe in een ruime schaal en laat iets afkoelen. Doe de geitenkaas en crème fraîche in een kom en klop met een handmixer in 1 min. luchtig. Snijd de bieslook fijn en spatel erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

3

Hak de amandelen grof en rooster 3-4 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Schep de rucola door de quinoa en groente. Verdeel de opgeklopte geitenkaas over de salade. Bestrooi met de amandelen.