Geroosterde tomatensoep
Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep

Nog maar smaak uit een tomaat halen? Roosteren is dé techniek. Het resultaat: een smaakexplosie.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
122waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

romatomaat

2 tl

kristalsuiker

2 el

balsamicoazijn

2

middelgrote uien

1 teen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

70 g

Mut­ti Le ver­du­ri­ne tu­be

750 ml

kraanwater

2 takjes

verse tijm

1½

groentebouillontablet

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

Nog maar smaak uit een tomaat halen? Roosteren is dé techniek. Het resultaat: een smaakexplosie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met balsamico­azijn. Snijd de uien in parten en leg die samen met de teen ongepelde knoflook bij de tomaten. Besprenkel alles met ⅔ van de olijfolie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 45 min. in het midden van de oven.

2

Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan en fruit de tomaten-­groentepuree 3 min. op laag vuur. Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de blaadjes van de tijm en de groentebouillontablet toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip

serveertipLekker met crème fraîche en verse basilicumblaadjes.

Geroosterde tomatensoep

Instructievideo - 00:41 min.