bewaar
Fajitasbowl met gebakken garnalen & pitabroodjes
Fajitasbowl met gebakken garnalen & pitabroodjes
bewaar

Fajitasbowl met gebakken garnalen & pitabroodjes

Ken je de sushibowl? Die kun je ook op z'n Mexicaans maken met pita en groenten.

20 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

gele paprika's

2

eetrijpe avocado's

250 g

cherrytomaten

4

grote pitabroodjes

2 el

arachideolie

450 g

diepvries rauwe gepelde roze garnalen

30 g

fajita seasoning mix

100 ml

water

200 g

gesneden ijsbergsla

125 ml

zure room

Dit heb je nodig

  • broodrooster

Ken je de sushibowl? Die kun je ook op z'n Mexicaans maken met pita en groenten.

Aan de slag

1

Halveer de paprika's en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes Snijd de cherrytomaten in kwarten.

2

Rooster de pitabroodjes in de broodrooster. Halveer de pitabroodjes overlangs en snijd elke helft in puntjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen 1 min. op hoog vuur. Voeg de kruidenmix en het water toe, breng aan de kook en laat 2 min. op laag vuur zachtjes koken.

3

Verdeel de sla, groenten, garnalen en pitapuntjes over de diepe borden. Serveer met de zure room.